NewIncredible offer for our exclusive subscribers!Read More
38°C
28.03.2024
Суспільство

YouTube заблокував канали UkrLive та “Перший Незалежний”, пов’язані з Медведчуком

  • 4 Лютого, 2022
  • 1 min read

YouTube заблокував канали UkrLive та “Перший Незалежний” на своїй платформі 4 лютого. Представники телеканалів називають це “цензурою”. Канали UkrLive та “Перший Незалежний” належать соратнику Віктора Медведчука, народному депутату від ОПЗЖ Нестору Шуфричу.

У заяві телеканалів сказано, що вони змушені були змінити майданчики в YouTube “через акт цензури з боку американської компанії”.

Там також повідомили, що загальна кількість підписників на заблокованих каналах у YouTube становила понад 2,5 мільйони. “Перший Незалежний” та “UkrLive” продовжили свою роботу, створивши нові канали у YouTube.

Канал “Перший незалежний” розпочав мовлення 2 лютого 2021 року після того, як було введено санкції проти каналів, чиїми власниками було люди з оточення Віктора Медведчука — “112-Україна”, “NewsOne” та “ZIK”

Що відомо

  • 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Тараса Козака. Також під санкції потрапили канали “112-Україна”, “ZIK” та “NewsOne”. Їхню трансляцію було припинено за пів години після публікації указу президента.
  • Співробітники Офісу президента назвали законними санкції Ради національної безпеки та оборони проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Натомість Козак назвав блокування каналів “політичною розправою”.
About Author

Редакція